אם אתם שוקלים לשכור חברת שליחויות שמעסיקה את השליחים שלה על אופניים, או שאתם בעלי חברת שליחויות כזו, או שאתם עצמכם שליחים, כאן תמצאו את כל המידע על שליחויות על אופניים חשמליות. ויותר מדי, כדאי מאוד שתקראו על תאונת אופניים חשמליים, על ההשלכות שלה, מה הזכויות לנפגע בתאונה ואת מי צריך לתבוע כדי לקבל פיצויים? כדי שתקבלו תשובות מהימנות לכל השאלות בנושא, אספנו את כל הידע שיש לנו מעבודתנו בעריכת דין מטעם מה שמגיע. בואו נתחיל.
מה שמגיע: "רק ממבט על סטטיסטיקת תאונות האופניים החשמליים בארץ אפשר להבין שמדובר בבעיה"
בשנים האחרונות חלה עלייה משמעותית במספר תאונות האופניים החשמליים בישראל. בשנת 2020 נפגעו בתאונות אופניים חשמליים 1,260 בני אדם, ומתוכם 19 נהרגו. זוהי עלייה של כ-40% במספר הנפגעים לעומת שנת 2019. הסיבות העיקריות לתאונות הן חוסר זהירות של הרוכבים, אי ציות לחוקי התנועה ותשתיות לקויות.
בין הגורמים המובילים לתאונות אפשר למנות רכיבה במהירות מופרזת, אי ציות לרמזורים ולתמרורים, רכיבה על המדרכה באופן מסוכן ואי שימוש בקסדה ובציוד מגן. כמו כן, תשתיות בלתי מותאמות כמו מחסור בשבילי אופניים ייעודיים, מהמורות וחורים בכביש, עלולות אף הן לגרום לתאונות. ההשלכות של תאונת אופניים חשמליים על הנפגע עלולות להיות קשות ומורכבות. מלבד הפגיעות הפיזיות כמו שברים, פציעות ראש, חבלות וכוויות, הנפגע עשוי לסבול מטראומה נפשית, אובדן ימי עבודה, ירידה בתפקוד ועוד. במקרים קשים תיתכן אף נכות לצמיתות שתשנה את חייו של הנפגע מקצה לקצה. לכן, חשוב מאוד שנפגעי תאונות אופניים חשמליים יכירו את זכויותיהם ויפעלו למיצוין.
על פי דיני הפיצויים בישראל, רוכב האופניים החשמליים חייב לנהוג בזהירות ובאחריות כלפי כל משתמשי הדרך האחרים. הוא מחויב לציית לחוקי התנועה, לרכוב במהירות סבירה, להשתמש בשבילים המיועדים לאופניים ולוודא שהאופניים תקינים וכשירים לרכיבה. רוכב שהתרשל ולא עמד בכללים אלה, עלול לשאת באחריות לתאונה ולנזקים שנגרמו. במקרים רבים, האחריות לתאונה מוטלת דווקא על נהג הרכב המנועי המעורב בה. נהגים מחויבים לנקוט משנה זהירות בקרבת רוכבי אופניים, לשמור מרחק, לבצע עקיפות בטוחות ולהימנע מפתיחת דלתות באופן פתאומי. כאשר התנהלות רשלנית של הנהג תרמה לתאונה, הוא עשוי לשאת בחבות משפטית לפצות את הנפגע.
יתרה מזאת, תאונות אופניים חשמליים מכוסות בדרך כלל על ידי פוליסת ביטוח החובה של הרכב המעורב. חברת הביטוח אמורה לפצות את רוכב האופניים שנפגע בגין הנזקים שנגרמו לו, ללא קשר לשאלת האחריות לתאונה. אולם במקרים רבים חברות הביטוח מערימות קשיים, מתנערות מאחריות או מציעות פיצוי חסר. במצב זה פנו אלינו באתר מה שמגיע בכתובת https://www.compensation.co.il/ ונעמוד על הזכויות המגיעות לכם בעקבות התאונה שחוויתם.
זכויות הנפגע בתאונת אופניים חשמליים
הינה כמה מהזכויות שנוכל לסייע לכם להשיג בדרך משפטית:
- פיצוי בגין נזקי גוף ואובדן כושר עבודה: נפגע בתאונת אופניים חשמליים זכאי לפיצוי כספי על מכלול הנזקים הגופניים והתפקודיים שנגרמו לו כתוצאה מהתאונה. הפיצוי אמור לכסות את הפגיעה הרפואית, הכאב והסבל, אובדן ימי עבודה, ירידת שכר, עזרת צד ג' ועוד. במקרים של נכות קבועה, הפיצוי יחושב על פי שיעור הנכות והשפעתה על כושר ההשתכרות של הנפגע. חשוב לתבוע את מלוא הפיצוי המגיע כדי לממן את ההוצאות הרפואיות והשיקומיות הנדרשות ולהבטיח רמת חיים נאותה גם בעתיד. פנו אלינו עוד היום כדי שנבחן את המקרה שלכם משפטית ונייעץ לכם מה הסיכויים שלכם בבית המשפט.
- פיצוי על נזקים נפשיים וכאב וסבל: מעבר לפגיעות הפיזיות, רבים מנפגעי תאונות האופניים החשמליים סובלים מהלם, חרדה, דיכאון ותסמונת פוסט-טראומטית. גם על נזקים נפשיים אלה מגיע פיצוי משמעותי במסגרת תביעת הנזיקין. עורך דין לתאונות אופניים חשמליים ידאג לתעד ולהוכיח את הפגיעה הנפשית על ידי חוות דעת מומחים ויתבע בגינה את הפיצוי הראוי. בנוסף ייתבעו פיצויים עבור הכאב והסבל שנגרמו לנפגע בעקבות התאונה.
- השבת הוצאות רפואיות ושיקומיות: הוצאות הטיפול הרפואי והשיקום לאחר תאונת אופניים חשמליים מסתכמות לעיתים בעשרות אלפי שקלים. פיצוי הנזיקין אמור להחזיר הוצאות אלה במלואן, כולל טיפולים מיידים, אשפוזים, ניתוחים, שיקום פיזיותרפי וריפוי בעיסוק, עזרים רפואיים, תרופות ועוד. תיעוד מסודר של כל ההוצאות הרפואיות והשמירה על קבלות וחשבוניות, יסייעו רבות להוכחת תביעת ההוצאות בהמשך.
תהליך תביעת פיצויים לנפגע בתאונת אופניים חשמליים
על מנת לבסס את תביעת הפיצויים ולזכות במלוא הסכום המגיע, יש לאסוף ראיות ומסמכים רפואיים רלוונטיים התומכים בתביעה שלכם. אלה כוללים את דו"ח משטרת ישראל על התאונה, עדויות הנפגע והעדים לתאונה, תמונות מזירת האירוע וסימני הפגיעה, מסמכים רפואיים המתעדים את הטיפול בנפגע וחוות דעת רפואיות המפרטות את מהות הפגיעה ושיעור הנכות. ככל שמכלול הראיות יהיה מלא ומבוסס יותר, כך סיכויי הצלחת התביעה יעלו.
את התביעה בדרך כלל מגישים מול חברת הביטוח של הרכב המעורב. חברת הביטוח אחראית לבדוק את נסיבות התאונה ולפצות את רוכב האופניים שנפגע בהתאם. אם חברת הביטוח מסרבת לשלם את הפיצוי המגיע או מתנהלת בחוסר תום לב, ניתן להגיש תביעת נזיקין לבית המשפט כנגדה. לשם כך תצטרכו לשכור את שירותיו של עורך דין המנוסה בתחום הנזיקין.
טיפ: כך תשפרו את הסיכויים שלכם
בהתמודדות מול חברת הביטוח או בניהול הליך משפטי מורכב, קריטי לקבל ייצוג וליווי של עורך דין מנוסה בתחום תאונות האופניים החשמליים. עורך דין כזה מכיר לעומק את החוק והפסיקה, יודע להעריך נכונה את גובה הפיצוי, בקיא בדרכים לאיסוף הראיות ולהוכחת התביעה ויכול "לדבר בגובה העיניים" מול חברות הביטוח. באמצעות סיוע של עורך דין טוב, הנפגע מגדיל משמעותית את סיכוייו לקבל פיצוי הולם עבור מלוא נזקיו. לעיתים תביעה יכולה לקום וליפול על המקצועיות של עורך הדין המייצג אתכם.
לסיכום
תאונת אופניים חשמליים היא תאונה קשה שיש לבחון בכובד ראש. היבדקו באופן מקיף אחרי תאונה כזו כיוון שאינכם יודעים מה הפגיעות הפנימיות האמיתיות והאם תצטרכו להוכיח את הפגיעה שלכם בהמשך בין כותלי בית המשפט. היעזרו בעורך דין מוסמך לתחום הנזיקין ועמדו על הזכויות שלכם. פנו אלינו למה שמגיע בכל שאלה ושמרו על הבטיחות שלכם!